top of page

Sangen fra skogene i HaldenkanalenKom deg til skogs på Hafsrød!

På Hafsrød i Halden driver Ingeborg og Andreas med både skogbruk, jordbruk og naturbasert reiseliv – med og av naturen. Her inviterer de gjester inn i sitt skogsrike, der lune koier venter, klare for å gi gode opplevelser ute i naturen. Koiene og småbrukene var tidligere hjem for barske skogsarbeidere, og har nå fått nye liv som utleiehytter – i fremtiden til glede for gjester fra både inn- og utland. www.hafsrod.no


Som en utvidelse av opplevelsen, ønsker Hafsrød å tilby sine gjester en skogskasse basert på skogs- og viltressurser som høstes/sankes i områdene langs Haldenkanalen. De kontaktet Regionalpark Haldenkanalen og Matfatet Ørje våren 2020 og ønsket bistand til å arbeide videre med ideen. Gjennom et avklaringsmøte i juni 2020 ble det besluttet å jobbe videre sammen, og Matfatet Ørje har på oppdrag fra Utmarksforvaltningen og Haldenkanalen Regionalpark ledet arbeidet med å utvikle en pilot i samarbeid med Hafsrød gjennom prosjektet "Salgbart vilt".


Målsetningen med piloten har vært å forsøke å utvikle en skogskasse som er unik for opplevelsen i skogen, og som kan tilbys gjestene når de booker opphold i en av koiene på Hafsrød. Tenk deg et deilig avbrekk ute i skogen. En god natt søvn, fjernt fra folk og støy. Og som prikken over i'en, deilige måltider basert på råvarer som høstes fra skogene langs Haldenkanalen. Satt sammen av en av de beste kokkene vi kjenner. Det kan ikke bli bedre enn det!


Pilotprosjektet har innebefattet følgende aktiviteter:

  • Behovsavklaring

  • Kartlegging av råvaretilgang

  • Kobling av råvarer, produsenter og kokker

Skogkassen ble lansert høsten 2021 og er nå i salg for gjestene på Hafsrød. Les mer om skogskassen og konseptet er:

Sangen fra skogene

Parallelt med arbeidet med å utvikle en pilotkasse i samarbeid med Hafsrød har Matfatet på oppdrag for Utmarksforvaltningen og Haldenkanalen Regionalpark også arbeidet med å utvikle et konsept for en skogskasse for salg i lokalmatutsalg i Haldenkanalen. Konseptet har fått navnet «Skogskasse – Sangen fra skogene i Haldenkanalen».


Pilotprosjektet på Hafsrød og Sangen fra skogene utfyller hverandre på en god måte. Målgruppen for Skogskasse - Sangen fra skogene er tilreisende, turister og bedrifter som ønsker en flott gaveeske med skogens produkter. Markedsmateriellet som er tatt frem i arbeidet med den salgbare skogskassen passer godt inn i pilotkassene til Hafsrød, og materialet kan således benyttes om hverandre.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page