top of page

Ekspedisjon Haldenkanalen

En 14-dager langs oppdagelsesferd langs Haldenkanalen

Etter 8 år på jordomseiling følte Linn Charlotte Klund og Paul Lûbbe at de var bedre kjent i Stillehavet enn i sitt eget nabolag, og dette var det på høy tid å gjøre noe med.


Slik ble idéen om å seile Haldenkanalen på langs til, og i løpet av to uker i august i 2021 dokumenterte de alt det spennende de opplevde langsmed kanalbredden.

Underveis blir de kjent med steder de ikke ante eksisterte, og møter spennende mennesker som brenner for det de driver med, opplever vakker natur og yrende dyreliv – under som over vann. De smaker på spesialiteter basert på kortreiste råvarer, oppdager ekstraordinære og autentiske overnattingssteder, får seg en liten dose ekstremsport og nyter norsk natur på sitt beste.


Paret reiser uten kamerateam og produksjonsfirma og dokumenterer turen sin selv, slik at seerne får bli med på reisen gjennom parets egne øyne. Det er duket for en levende oppdagelsesreise gjennom et nydelig stykke Norge utenom fjell og fjord. Med en liten seiljolle – knapt stor nok til å sove i og liten nok til å ro når vinden svikter – bruker de 14 dager for å seile den ti mil lange Haldenkanalen fra nord til sør.


En helhetlig prosjektbeskrivelse finner du her:

Prosjektbeskrivelse

Pilot "Ekspedisjon Haldenkanalen"


Et kjærestepar som har vært på jordomseiling i 8 år kommer tilbake til Norge og finner ut at de er bedre i kjent i Sør-Stillehavet enn i egne hjem-trakter. Dette synes Paul (35) og Linn Charlotte (34), født og oppvokst i «Slusebyen» Ørje ved bredden av Haldenkanalen, at det er på høy tid å gjøre noe med. De har bodd på båt og seilt i nesten et helt tiår, og skal nå bruke samme levesett og framkomstmåte for å legge ut på oppdagelsesferd gjennom sin egen «bakgård». Først må båten de (i 2012) begynte å øve med til jordomseiling og møtet med de store verdenshav pusses støvet av.


I etterkant av filmopptakene har det vært jobbet godt i kulissene og ved hjelp av støtte fra blant annet Marker Kommune og Haldenkanalen Regionalpark har prosjektet blant annet fått med seg et profesjonelt filmproduksjonsselskap med på laget. Et utkast til et første episode er nå klippet sammen, og det arbeides nå med å finansiere flere episoder. Målet med lokal-ekspedisjonen er en serie på 6 – 8 episoder à 30 – 40 minutter, som skal vises på en av de store TV-kanalene.

bottom of page